Contorul medaliilor – 2016
 U Cluj medalii

 92

64 

 69

Urmărește-ne pe Twitter!
Abonează-te la Newsletter!

Sportivul săptămânii
Sportivul săptămânii

RADU DĂRĂBAN – SCRIMĂ
Scrimerul Universității Cluj Radu Dărăban a cucerit pentru a patra oară consecutiv trofeul Cupei României la floretă masculin individual, câștigând de asemenea și Cupa României pe echipe la floretă alături de colegii de la CS ”U”, Bogdan Dascălu, Gerard Tuzhanyi și Edgar Balogh. Ambele competiții s-au desfășurat la Timișoara în perioada 3-4 octombrie.

Vremea în Cluj
La mulți ani!
La mulți ani!

Pany-Vas Levente Matyas - CULTURISM
13.10.1986

Revansa intalnirii internationale bilaterale intre echipele C.S. UNIVERSITATEA CLUJ si C. S. PUGILIST    BRUCHSAL   GERMANIA s-a terminat cu scorul 5-4 in favoarea sportivilor clujeni. O reusita gala de box a avut loc la Gilau in plina sarbatoare de Pasti la 19.04.2014. Sportivii celor doua echipe de box au oferit publcului prezent in sala de sport a Liceului Teoretic GELU-VOIEVOD meciuri viu disputate, actiuni tehnico-tactice aplaudate de public in repetate randuri.
In primul rand s-au luptat la categoria 33 kg. cadetii-Santa Samuel vs. Rotten Nils. Dupa 3 reprize, castigator la puncte a fost Santa Samuel. Au urmat 3 meciuri de juniori: in primul meci medaliatul cu argint al Campionatului National de Juniori Lingurar Alin(categ. 53kg) a condus lupta de la primul pana la ultimul sunet de gong invingandu-l clar pe Ismail Mustafa de la C.S.PUGILIST-BRUCHSAL. La categoria 70 kg., juniori Kornmeier David (C. S. PUGILIST BRUCHSAL) a fost declarat invingator, desi meciul din ring a aratat cu totul altfel, Miron Vlad conducand ostilitatile pe toata durata luptei. In urmatorul meci Dondoti Alin a primit decizia de invingator la puncte in confruntarea cu neamtul  Starke Elias, dar boxerul de la C.S PUGILIST BRUCHSAL a fost stapanul celor 3 reprize de lupta in ring. Arbitrii judecatori au mai lovit o „bara”, refuzandu-i decizia de invingator tanarului boxer de la CRISUL ORADEA,Rares Macaru, care a imbracat tricoul „U” CLUJ pentru aceasta gala de box la categoria semigrea seniori.
Rares Macaru, boxer cu garda inversa a reusit sa-l surprinda pe experimentatul Hinte Timo Joshua cu „un-doi”-uri frumoase la cap si la corp nepermitandu-i boxerului german sa-si demonstreze calitatile din vasta experianta pe care o are de-a lungul anilor si a celor 60 de meciuri sustinute.
A urmat un meci al sexului frumos, in care sportiva „U” CLUJ Muresan Narcisa, proaspata medaliata cu bronz la Campionatului National de Tineret, a reusit sa o invinga si a doua oara pe germanca  Joanne Vedder, senioara de altfel la categoria 57 kg. Narcisa a castigat si primul meci disputat in BRUCHSAL, in turul acestor duble intalniri dintre C.S.UNIVERSITATEA CLUJ si C.S.PUGILIST BRUCHSAL GERMANIA. Muresan Narcisa a lansat lovituri directe de stanga de intampinare cu care a reusit sa opreasca atacurile Joannei si chiar daca Narcisa a boxat cu „garda jos” si la propriu si la figurat, victoria n-a fost pusa la indoiala nici o clipa spre bucuria multor simpatizanti care au tinut „pumnii inchisi”, cum se spune in box, pentru Narcisa.
Au urmat 3 meciuri de box la seniori. In primul meci la categoria usoara(63kg), Chiorean Nicu boxand elegant si cu o tactica riguroasa bine pusa la punct pas cu pas, si-a adunat punctele necesare pentru victoria in meciul cu Holiartroc Daniel Andrei, german originar din Arad, unde si-a inceput cariera de boxer. La categoria grea, 91 kg., Gavrila Sorinel -fiul antrenorului si arbitrului international Gavrila Marian de la C.S.PUGILIST BRUCHSAL -castiga meciul la puncte in fata lui Balea Mihai(„U”CLUJ), care a ripostat de cateva ori foarte frumos la actiunile de atac al germanului caracterizate prin rafinament si o eleganta desavarsita cum ii sta bine sportului cu manusi. Sorinel a demonstrat ca este un scrimeur adevarat al ringului de box, de altfel a fost declarat cel mai tehnic boxer al galei. In ultimul meci al galei, Constantinescu Mihnea boxand la categoria supergrea in locul supergreului Iancu Ionut indisponibil a pierdut la puncte nereusind sa treaca de germanul Xhoxhaj Toklir, mai greu ca Mihnea cu 10 kg.
Arbitrii judecatori au fost:-Gavrila Marian-arbitru AIBA si antrenor Germania
-Morovan Vasile -arbitru AIBA
-Tarnaveanu Radu -arbitru republican
-Antal Stefan-arbitru republican
Secretar :-Silaghi Valentina
Cronometror:-Valean Nicolae
Medicul reuniunii :-Balea Verginica
Antrenorii echipei C.S.PUGILIST BRUCHSAL, fosti campioni nationali Gavrila Marian, originar din Braila, Lugigan Danut, originar din Cluj Napoca si Codreanu Valentin, originar din Timisoara, sunt azi profesori si antrenori in Germania. Lugigan Danut a inceput boxul sub indrumarea antrenorului Hercz Iosif la C.S.al  ARMATEI   din Cluj.
Stafful tehnic care a participat  la succesul echipei de la „U” CLUJ :
-Hercz Iosif
-Matis Octavian
-Turei Alexandru
-Campeanu Mircea
Dupa cele doua gale de box sustinute la BRUCHSAL si CLUJ, specialistii au remarcat necesitatea continuarii acestei   legaturi fructuoase pentru perfectionarea pregatirii sportivilor din ambele echipe. In cadrul urmatoarei etape de pregatire boxerii de la „U” CLUJ au participat in perioada 25-26 aprilie 2014 la ea de-a 4-a editie a „Memorialului Ghiurca Petru” la Tg.-Mures. La acest turneu au mai participat sportivii de la „Torpedo” Zarnesti, C.S.M.Zalau, „Progym” Gheorgheni, Box Club Bordi Florin Turda, „Stejarul”  Danes, „Artrom” Slatina,”Ringbox” Tg-Mures, C.S.M Cluj, si C.S.”U” Cluj.
Sportivii de la ” U” CLUJ au obtinut urmatoarele rezultate:-  loc 1:Bodea Alin (categ.cadeti)
– loc 2: Tarta Alin (categ. juniori)
– loc 2: Bus Daniel (categ. copii)Din calendarul competitional al judetului Cluj vor urma turnee de box de pregatire si evaluare cum ar fi Cupa Samus, organizata la Dej, Cupa Municipiului Turda, Cupa Gelu Voievod organizata la Gilau.

                  

 

Legitimații de Intrare
Clubul Sportiv Universitatea Cluj pune în vânzare Legitimațiile de Intrare la meciurile echipelor de baschet, handbal, volei și rugby, pentru sezonul 2016-2017. Prețul unei legitimații este de 200 lei, iar studentii și pensionarii beneficiază de 50% reducere. Legitimațiile se pot achiziționa de la sediul Clubului, de pe strada Card. Iuliu Hossu, Nr. 23, de L- V, orele 9:00 – 14:00. Vă așteptăm!
Calendar competițional

Nu sunt evenimente sportive programate în perioada imediat următoare.

Patru pași simpli
Patru pași simpli
1% pentru „U”
1% pentru „U”
Ambiţii mari la echipa de baschet feminin
Ionica Munteanu la Divizia Locală
Totul despre…Patinaj
Totul despre…Patinaj