Contorul medaliilor – 2016
 U Cluj medalii

 92

64 

 69

Urmărește-ne pe Twitter!
Abonează-te la Newsletter!

Sportivul săptămânii
Sportivul săptămânii

RADU DĂRĂBAN – SCRIMĂ
Scrimerul Universității Cluj Radu Dărăban a cucerit pentru a patra oară consecutiv trofeul Cupei României la floretă masculin individual, câștigând de asemenea și Cupa României pe echipe la floretă alături de colegii de la CS ”U”, Bogdan Dascălu, Gerard Tuzhanyi și Edgar Balogh. Ambele competiții s-au desfășurat la Timișoara în perioada 3-4 octombrie.

Vremea în Cluj
La mulți ani!
La mulți ani!

Pany-Vas Levente Matyas - CULTURISM
13.10.1986

Președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a fost în vizită la Clubul Sportiv Universitatea Cluj pentru a discuta despre viitorul înotului clujean. Cu această ocazie au fost purtate mai multe discuții iar dumneaei ne-a oferit o declarație amplă despre perspectivele Clujului și a clubului Universitatea în ceea ce privește înotul.

„Universitatea Cluj a devenit un centru foarte puternic de natație și asta în urma rezultatelor din acest an olimpic, un an important pentru sport în general. Eu cred cu tărie că se poate dezvolta, că rezultatele pot fi mult mai bune pe viitor, de aceea există și o deschidere mult mai mare pentru ca în Cluj-Napoca să existe un centru național de pregătire de juniori, tocmai pentru că ne gândim pentru viitor și ne gândim la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, așa că această primă discuție despre un centru național de pregătire pentru un ciclu olimpic la Cluj este deja foarte avansată, rămâne să punem în practică toate lucrurile pe care le-am discutat astăzi la Universitatea Cluj cât mai curând posibil.

Ne dorim un centru olimpic la Cluj pentru că aici există condiții bune de pregătire, asta am și discutat, toată această zi ne-am dedicat-o vizitelor în ceea ce privește infrastructura, condițiile de cazare, o să mergem și la Liceul cu Program Sportiv, o să vedem unde ar putea să mănânce sportivii noștri din acest centru, deci suntem destul de avansați cu aceste discuții, acum trebuie să găsim și soluțiile viabile și bineînțeles cele financiare pentru a susține acest centru și acest lucru se face prin colaborări cu Universitatea Cluj și nu numai. Acum pot spune că avem speranțe pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice și facem demersurile pentru a putea reuși.

Sportivii Universității Cluj, Ana Dascăl și Robert Glință, sunt doi sportivi de foarte mare valoare și chiar dacă Robert Glință a confirmat cât de cât prin calificarea într-o finală olimpică, eu spun în continuare că este un sportiv de perspectivă, datorită talentului și a capacității de pregătire pe care o are poate să ajungă mult mai sus, nu aceasta este valoarea lui ca și sportiv. În ceea ce o privește pe Ana Dascăl, este și ea o sportivă de perspectivă, are un talent înnăscut de a face înot, este o sportivă căreia i s-a oferit șansa de a participa la prima ediție a Jocurilor Olimpice din cariera ei, avantaj pe care nu l-au avut mulți sportivi la aproape 14 ani. Așadar sunt doi sportivi pe care ne bazăm în următorul ciclu olimpic, doi sportivi care sper eu să fie lideri de echipă în ceea ce privește participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar eu îmi doresc pentru ei în primul rând să fie sănătoși, să se poată pregăti exact cum ar trebui să o facă și noi să reușim să le oferim condițiile necesare pregătirii”, a declarat Camelia Potec.

Sportiva noastră, Ana Dascăl, a vorbit la rândul ei despre experiența de la Olimpiada de la Rio de Janeiro și dorințele sale de viitor:

„Participarea la Jocurile Olimpice a fost o experiență care mă va ajuta foarte mult în viitor, m-a impresionat mult modul de pregătire a sportivilor, obiceiurile lor de dinaintea probei, și sper să acumulez cât mai multă experiență și va fi mult mai bine pentru Jocurile de la Tokyo. Sportivii de la Jocurile Olimpice din Brazilia erau foarte concentrați înainte de probă, erau încurajați de ceilalți sportivi din echipa lor, în special americanii, era cu totul și cu totul altceva. Am stat în același autocar cu Michael Phelps și cu mulți alți sportivi pe care i-am admirat. Înainte de Jocurile Olimpice cu două săptămâni m-am accidentat la umăr și nu am putut să înot deloc, dar pentru cum m-am pregătit rezultatele au fost destul de bune. În continuare mă pregătesc pentru festivalul olimpic european de tineret, probabil mondialele de juniori și cine știe, poate voi obține peste patru ani o medalie la Tokyo, sper să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.”dsc_0161

Foto: Ștefan Martinescu

Legitimații de Intrare
Clubul Sportiv Universitatea Cluj pune în vânzare Legitimațiile de Intrare la meciurile echipelor de baschet, handbal, volei și rugby, pentru sezonul 2016-2017. Prețul unei legitimații este de 200 lei, iar studentii și pensionarii beneficiază de 50% reducere. Legitimațiile se pot achiziționa de la sediul Clubului, de pe strada Card. Iuliu Hossu, Nr. 23, de L- V, orele 9:00 – 14:00. Vă așteptăm!
Calendar competițional

Nu sunt evenimente sportive programate în perioada imediat următoare.

Patru pași simpli
Patru pași simpli
1% pentru „U”
1% pentru „U”
Ambiţii mari la echipa de baschet feminin
Ionica Munteanu la Divizia Locală
Totul despre…Patinaj
Totul despre…Patinaj