Contorul medaliilor – 2016
 U Cluj medalii

 92

64 

 69

Urmărește-ne pe Twitter!
Abonează-te la Newsletter!

Sportivul săptămânii
Sportivul săptămânii

RADU DĂRĂBAN – SCRIMĂ
Scrimerul Universității Cluj Radu Dărăban a cucerit pentru a patra oară consecutiv trofeul Cupei României la floretă masculin individual, câștigând de asemenea și Cupa României pe echipe la floretă alături de colegii de la CS ”U”, Bogdan Dascălu, Gerard Tuzhanyi și Edgar Balogh. Ambele competiții s-au desfășurat la Timișoara în perioada 3-4 octombrie.

Vremea în Cluj
La mulți ani!
La mulți ani!

Pany-Vas Levente Matyas - CULTURISM
13.10.1986

În această primă parte a interviului, tehnicianul Dragan Petricevic ne vorbește despre stările prin care a trecut echipa de baschet feminin în sezonul trecut. A fost un an competițional în care fetele noastre au învins campioana en-titre și s-au bătut de la egal la egal cu formațiile puternice din Liga Națională. Dragan Petricevic face o analiză amănunțită a primului sezon încheiat, după mult timp, cu o participare în play-off.

Cum caracterizați evoluția echipei în sezonul recent încheiat?

Eu personal mereu am ambiții mai mari decât simpla prezență în play-off, dar trebuie sa ținem cont de toate datele și de toți factorii precedenți și mai ales de faptul că această secție, care este cea mai de succes secție de baschet feminin din România, a fost în ultimii ani într-un anonimat. În acest sezon au existat mai multe schimbări, de antrenor, de lot pe alocuri și, un aspect foarte important, o schimbare de sistem competițional. A fost primul sezon în care au existat două pauze competiționale de câte o lună de zile, campionatul fiind întrerupt pentru campania echipei naționale. Pentru unele echipe aceste pauze au fost de bun augur, pentru altele nu. Pentru noi prima pauză a venit după ce s-a produs o emulație atât în rândul echipei, cât și în cel al suporterilor, în această perioadă reușeam să învingem campioana de anul trecut, CSM Târgoviște, și să ne batem de la egal la egal cu două echipe care la final au încheiat pe locurile doi și trei, Universitatea Alba Iulia și Olimpia Brașov. Noi am folosit cu bine această pauză și am continuat cu rezultatele bune până la meciurile de cupă, cu Alba Iulia, atunci când am fost eliminați practic la diferență de o posesie.

După aceea a venit o scădere tot din cauza unor factori pe care trebuie să îi evităm în sezonul viitor. Într-un fel este bine că această scădere s-a întâmplat în sezonul trecut, în care am oscilat între locurile 4 și 6. Cred că real era să încheiem sezonul regulat pe locul 5, iar dacă acest lucru se întâmpla cu siguranță încheiam și play-off-ul cel puțin pe locul 5. Practic, sezonul regulat este oglinda activității întregului an pentru că în play-off apar diferite situații, cum ar fi accidentările. Din păcate, în luna ianuarie am avut foarte multe probleme cu accidentările, în primul rând cu jucătoarele de bază Ines Ajanovic (care a fost accidentată o lună), Flavia Ferenczi, Vee Young și Marija Prlja (cu probleme mai vechi la menisc). Toate aceste accidentări au fost cauzate de problemele pe care le-au avut jucătoarele în trecut. Cu siguranță este un factor pe care o să încercăm să-l evităm pe viitor. O să fim mult mai atenți în ceea ce privește selecția jucătoarelor, nu numai din punct de vedere valoric, dar și din punctul de vedere al istoricului accidentărilor și al caracterului. În concluzie, a fost un sezon din care putem trage multe învățături pentru viitor. Anul acesta, după foarte mult timp, am atras atenția asupra secției de baschet feminin, obiectivul de a participa în play-off fiind atins. A fost un sezon în care ne-a lipsit doar 10% pentru a obține un rezultat mai bun, care cred eu că era un plus deoarece locul nostru real, în acest sezon, a fost locul 6-7. Acolo unde am și terminat.

V-ați confruntat și cu probleme de disciplină?

Nu pot să zic că am avut probleme de disciplină sau de caracter, dar nici nu pot să spun că am avut o echipă cu un caracter de învingătoare. Au existat prea multe “grupulețe” în echipă însă, repet, acest lucru nu a fost o problemă din punctul de vedere al disciplinei sau al relațiilor dintre fete. Relațiile dintre ele erau foarte bune, însă parcă nu toate au realizat ce înseamnă să aperi un interes comun. Acest lucru s-a văzut foarte bine atunci când am jucat pentru locurile 5-8. La unele dintre jucătoare s-a instalat o gândire de genul “ce mi-e locul 5…ce mi-e locul 7?”. A contat foarte mult acea înfrângere de acasă, cu Galațiul. Fetele, după câteva zile, au realizat că nu aveau voie să piardă, în primul rând datorită reacției publicului după acel meci pierdut. A fost o reacție formidabilă prin care cei din tribună au arătat ce înseamna spiritul U. Am dorit foarte mult să învingem la Galați însă, din păcate, nu am reușit.

A contat și lipsa de experiență în meciurile din play-off?

Nu a contat deoarece nu a fost vorba de același lot care să fi jucat ani de zile împreună și care să aibă acea lipsă de experiență acum. A contat foarte mult valoarea. La începutul acestui proiect bugetul a fost mai mic decât la sfârșitul sezonului. Bugetul a crescut pe parcurs și a crescut foarte mult atunci când nu prea mai aveam ce face. Dar cu siguranță există lucruri care pot fi îmbunătățite și există lucruri care au fost aduse la un nivel foarte profesionist, lucruri care nu se văd din tribună, de exemplu tot ceea ce privește organizarea, asistența medicală, modul în care se rezolvă orice probleme legate de accidentări, problemele administrative. Întreaga organigramă pornind de la Liviu Alexa, președintele Asociației de baschet feminin „U” Cluj, continuând cu stafful tehnic compus din Miljan Medvedj, Mihai Coldea, Mircea Nuțescu și Dragan Petricevic, toți împreună am reușit să rezolvăm foarte multe probleme, mai ales că au existat câteva lucruri de rezolvat și din trecut. Nu pot să uit aportul Clubului Sportiv Universitatea Cluj. În toate discuțiile purtate între domnul Liviu Alexa, domnul Ovidiu Vasu și cu mine am găsit soluții foarte repede. Cu toții trebuie să fim conștienți că acesta este doar începutul și că există mari așteptări de la această secție pentru sezoanele care urmează, mai ales pentru că a venit un număr important de sponsori și asta doar datorită capacitații manageriale a domnului Liviu Alexa. Apropo, aici vreau să fac unele precizări…Chiar dacă am fost plecat o vreme din țară, am auzit multe gânduri ale celor “preocupați” de soarta acestei secții, gânduri care spuneau că Liviu Alexa va pleca după alegeri, iar odată cu Liviu Alexa va pleca și Dragan Petricevic. Vreau să spun că indiferent de rezultatul alegerilor, domnul Liviu Alexa și Dragan Petricevic nu vor pleca! Este un proiect la care ne-am asumat prezența pentru o perioadă lungă de timp, iar eu personal, ca antrenor, atâta timp cât voi fi dorit de către club voi sta aici. Vreau să se termine odată cu aceste manipulări și speculații! Oamenii care conduc secția de baschet feminin și ma refer aici la Liviu Alexa, din partea Asociației, și stafful tehnic compus din Dragan Petricevic, Miljan Medvedj, Mihai Coldea și Mircea Nuțescu, acești oameni au lucruri mult mai importante de făcut. Ne dorim ca în sezonul următor secția de baschet de la CS Universitatea Cluj să continue urcarea și să se alăture unui număr destul de mare de echipe care se vor lupta pentru trofee.

*partea a II-a a interviului va fi publicată săptămâna viitoare.

12304099_929735673730604_6067996943598767863_o

sursa foto: Silviu Cristea

Legitimații de Intrare
Clubul Sportiv Universitatea Cluj pune în vânzare Legitimațiile de Intrare la meciurile echipelor de baschet, handbal, volei și rugby, pentru sezonul 2016-2017. Prețul unei legitimații este de 200 lei, iar studentii și pensionarii beneficiază de 50% reducere. Legitimațiile se pot achiziționa de la sediul Clubului, de pe strada Card. Iuliu Hossu, Nr. 23, de L- V, orele 9:00 – 14:00. Vă așteptăm!
Calendar competițional

Nu sunt evenimente sportive programate în perioada imediat următoare.

Patru pași simpli
Patru pași simpli
1% pentru „U”
1% pentru „U”
Ambiţii mari la echipa de baschet feminin
Ionica Munteanu la Divizia Locală
Totul despre…Patinaj
Totul despre…Patinaj